Nyitó oldal

  Gyere Budapestre
  tanulni

  A Kollégium

  Jelentkezés

  Közzétételi lista

  Ellenőrzések

  Letöltések

  Digitális oktatási rend

  Képek

  Elérhetőségek

  Étkezés

  Partneriskoláink

  Publikációk

  Rólunk írták

  Online
  gyermekvédelem

  Járványügy protokoll


 


 


 
  Közép-Pesti Képeslap


 
  Út a tudományhoz


 


 


 


  Intézményfenntartó és
  -üzemeltető
 


 


 


 


 


 


 


 

 

A kollégiumunk bemutatása


Kollégiumunk speciális a budapesti kollégiumok között, hiszen Alapító okiratunk szerint, fő feladatunk a középiskolás diákok közép- és emeltszintű érettségire, ill. főiskolai és egyetemi továbbtanulásra való felkészítése.

Diákjaink mindegyike az érettségi után felsőoktatási intézményben kíván továbbtanulni, melyet azzal segítünk elő, hogy közismereti tárgyakból folyamatos szaktanári konzultációs lehetőséget biztosítunk számukra. Mind a gimnazista, mind a szakközépiskolás tanulóink felvételi esélyei jelentősen nőnek azzal, ha megfelelő kiegészítő szakmai anyag áll rendelkezésükre. A kollégiumunkban fokozott odafigyeléssel, energiával igyekszünk segíteni az itt lakó diákoknak.

A kollégiumi felvételinél döntő szempont a továbbtanulási szándék. Az emeltszintű érettségire és a nyelvvizsgára orientálás következtében a nevelőtanáraink speciális feladatokat látnak el. A rendszeres, egyénre szabott korrepetálások, felzárkóztatók mellett intenzív előkészítőket tartanak szaktárgyaikból. Azon szaktárgyak oktatását, melyeket nem képvisel egyik főállású kollegánk sem, óraadók segítségével oldottuk meg.

Erőfeszítésünket az elmúlt tanévekben jelentős siker koronázta, a jelentkezők 100%-a felvételt nyert valamilyen felsőoktatási intézménybe.

Az esélyegyenlőség, a szociális különbségek kiegyenlítésében, valamint az értelmiségi életszemlélet kialakításában nagy a szerepe és fontosnak tartjuk az igényes környezetet, infrastruktúrát.

Külön feladatot jelent mind a diákok, mind a pedagógusok számára a kollégiumi alapprogramban előírt kerettantervi foglalkozások megtartása. A színvonalas és hatékony foglalkozásokhoz szükséges speciális és korszerű ismeretek elsajátítását megfelelő tárgyi eszközök és előadók segítik.


További információkat a kollégiumunkról és az oktatási tevékenységünkről a letöltések menüpont alatt találhat.